Thursday, March 14, 2013


macam macam dah jadik semenjak dua menjak neh :-

1) kisah lama, kenangan lalu yang hadir kembali dalam diari kehidupan yang baru.

2) insan yang dulunya sahabat, kini hadir membawa berita yang tanpa disangka.

cukup peristiwa lama yang berlaku.
__________________________________________________________

ALLAH. 

mungkin hati ini diuji lagi oleh Nya.


dihadirkan mereka menguji hati ini. hati yang mungkin kurang kekuatan.

tidak mudah untuk memberikan jawapan YA atau TIDAK.

hanya ALLAH tempat aku mengadu & meminta pertolongan.

kini, sangat meminta petunjuk dari Nya.

Perlukan mak, tempat untuk bercerita. Perlukan bantuan mencari jawapan. 

Sahabat menasihati agar meminta bantuan dari Nya. 

back to FITRAH. kita hanya HAMBA.

serahkan segalanya pada Nya.

berusaha untuk mengelak dari didatangi mengenai perkara itu. namun, ALLAH lebih berkuasa.

ALLAH IS THE BEST PLANNER.

yang lebih mengetahui segala-galanya.

soal hati dikurangkan, lebihkan mengingati mati.

tertusuk ke dasar hati ini kata-kata itu. 

berada di murabbi ini, hanya mampu berdoa. belum call mak lagi. belum tanya kakak abang lagi.

rasa nak face to face je dengan mereka agar jelas ceritanya.

mohon berikan masa.

dan tempoh masa itu bukanlah bererti harapan itu tercipta.

letakkan harapan pada PENCIPTA, bukan CIPTAANNYA.

mungkin perlu masa & berhenti dari segala-galanya mengenai soal ini.

perlu.

sekian, doakan ya.




2 comments:

izzaidah mohtadi said...

in other words , awak dah dewasa untuk fikir soal hati . hik hik . apa pun , ALLAH coming first in everything ;)

Suriati Mohd Khormain said...

heeee...


tak sedia untuk besar. dari dulu dah pk gtu. sbb orang besar ni banyak pk

HAHA.

anything, thanks awak :)